Produkt:
Københavns Kommune har haft fokus på, at udviklingen af det tidligere havne- og industriområde ved H.C. Ørstedværket i København, der nu kaldes Enghave Brygge, skulle være klimavenlig, og det har blandt andet haft stor betydning for valget af vej- og stibelægningerne i området: Til boligøen Sivholm på Enghave Brygge er valget således faldet på en klimavenlig belægning, der er baseret på fiskeolie.

Smukt, bæredygtigt – og praktisk
Ved første øjekast fremstår de særligt udvalgte lokale perlesten på Sivholms stier og pladser som en smuk og rustik perlegrusbelægning. Men hvor almindeligt perlegrus både er svært at bevæge sig på og giver betydelige gener i form af blandt andet løse sten, er denne specielle, klimavenlige belægning fast. Derfor er belægningen ikke kun smukt afstemt til omgivelserne – det er også nemt for både fodgængere, kørestole, cyklister og andre at bevæge sig rundt i området.

En ekstra fordel er, at belægningen er meget robust og har en lang levetid. Men skulle der opstå skader, er belægningen i modsætning til f.eks. asfalt nem at reparere, uden der opstår farveforskelle.

By:
København

År:
2020

Øvrig information:

I DOB lægger vi også klimavenlige belægninger for virksomheder overalt i Danmark – se blandt andet: Flere virksomheder tænker i grønne belægninger