Produkt:

Københavns Kommune har haft fokus på, at udviklingen af det tidligere havne- og industriområde ved H.C. Ørstedværket i København, der nu kaldes Enghave Brygge, skulle være klimavenlig, og det har blandt andet haft stor betydning for valget af vej- og stibelægningerne i området: Til boligøen Sivholm på Enghave Brygge er valget således faldet på Vegecol, som er en klimavenlig belægning.

Vegecol fremstilles med et bindemiddel, der udelukkende er baseret på plantematerialer. CO2 fra plantematerialet bindes i belægningen i hele dens levetid – 1 ton Vegecol binder hele 1,3 tons CO2.

Smukt, bæredygtigt – og praktisk

Udover at have et positivt CO2-aftryk har Vegecol også den særlige egenskab, at bindemidlet er transparent.
Det betyder, at farven og strukturen i de særligt udvalgte lokale perlesten på Sivholms stier og pladser fremstår tydeligere og at belægningen ved første øjekast fremstår som en smuk og rustik perlegrusbelægning. Men hvor almindeligt perlegrus både er svært at bevæge sig på og giver betydelige gener i form af blandt andet løse sten, er Vegecol-belægningen fast. Derfor er belægningen ikke kun smukt afstemt til omgivelserne – det er også nemt for både fodgængere, kørestole, cyklister og andre at bevæge sig rundt i området.

En ekstra fordel er, at Vegecol-belægninger er meget robuste og har en lang levetid. Men skulle der opstå skader, er belægningen i modsætning til f.eks. asfalt nem at reparere, uden der opstår farveforskelle.

By:
København

År:
2020

Øvrig information:

I DOB lægger vi også klimavenlige belægninger for virksomheder overalt i Danmark – se blandt andet: Flere virksomheder tænker i grønne belægninger