image00046

Byens nye taghave har fået en særlig overfladebelægning

DOB Dansk Overfladebelægning, har udført en af sine fine overfladebelægninger på toppen af IKEA Københavns nye varehus.

IKEA København’s nye varehus ligger midt i byen og adskiller sig fra andre IKEA-varehuse, fordi det især henvender sig til de københavnere, som kommer til fods, på cykel eller med tog.

Varehuset ligner heller ikke de andre IKEA’er. Den er tegnet af den kendte arkitekt Dorte Mandrup, og på toppen er den prydet af en taghave, som forbinder bygningen med nabobygningerne. Der er fri adgang til haven, og IKEA lægger op til, at den bliver et nyt mødested – også når man ikke er på indkøb i IKEA.

Arkitekternes foretrukne overfladebelægning har et lavt CO2-aftryk

IKEA forventer, at bygningen får BREEAM-certificeringen ”Outstanding”, som er en af de mest anerkendte standarder for bæredygtigt byggeri. Og overfladebelægningen på taget skal derfor også leve op til høje standarder.

Vegecol fra Colas

Bygherre har derfor valgt en overfladebelægning med produktet Vegecol fra Colas og en fin blanding af lysegrå Stenungsund og hvide Lyset sten. Vegecol er et transparent bindemiddel, som overvejende er baseret på vegetabilske olier. Og produktet har et CO2-aftryk, som er 70 % lavere end traditionelle bindemidler.

Overfladebelægninger til mange formål

-Vi udfører overfladebelægninger over hele landet og er meget glade for at kunne tilføje IKEA København til vores liste over arkitektonisk flotte projekter, som også tæller slotspladsen ved Kongeslottet i Oslo, Sluseholmen Skoles taghave og Naturhistorisk Museum og Clay Museum i Middelfart. Vi udfører desuden opgaver for både kommuner, kirkegårde og grundejerforeninger, fortæller salgschef Charlotte Nyeng fra DOB.

DOB har udført arbejdet på IKEA Københavns taghave i underentreprise for Optimus Anlæg A/S. Optimus Anlæg A/S har stået for underlaget af velafrettet stabilgrus og finpudset slotsgrus, som giver et godt underlag for DOB’s overfladebelægning.

Taghaven for IKEA er en spændende opgave. Vi har udført en del taghaver de senere år og har  derfor fået en god rutine i at hejse maskiner og andet op med kran, fortæller konduktør Allan Olesen fra DOB, som også fremhæver det gode samarbejde med IKEA og Optimus Anlæg A/S.

Læs mere om Vegecol her

 

 

 

Brug pilene til at bladre mellem billederne eller klik på dem for at zoome ind

By:
Fisketorvet København

År:
2023

Antal m2:
550 m2 sandwich OB på sti på velafrettet stabilgrus

Bindemiddel:
Vegecol 

Belægningstype:
Sandwich overfladebelægning

Stentype:
Blanding af 5/8 mm Lysit og 5/8 mm Stenungsund

streamline-icon-phone-circle@48x48
Skriv eller ring​

Hvad enten du har spørgsmål til vores forskellige overfladebelægninger eller du søger konkret rådgivning, så hører vi meget gerne fra dig.

Tilsvarende referencer
Tofarvet vejbelægning giver trafikanter bedre overblik
Offentlige veje

Færre farlige situationer med tofarvet

På Vestfyn ved halvøen Helnæs er der en landevej med en smuk udsigt, så smuk at den nærmest tager al opmærksomheden fra bilisterne. Den tosporede ...
Renovering af fællesveje i grundejerforening forskønner kvarteret
Boligveje

Renovering af grundejerforenings fællesveje

I en grundejerforening i Dragør har fællesvejene fået ny vejbelægning. Samtidig er de eksisterende kant-brosten blevet genbrugt, både for at skåne miljøet og for at ...
Kvalitetsløft af vejbelægning i villakvarter
Boligveje

Ny flot vejbelægning giver villakvarter et løft

Mange villakvarterer rundt omkring i landet har efterhånden en del år på bagen – og det kan ses på vejbelægningerne. Det danske vejr med skiftende ...