Tofarvet vejbelægning giver trafikanter bedre overblik

Færre farlige situationer med tofarvet

På Vestfyn ved halvøen Helnæs er der en landevej med en smuk udsigt, så smuk at den nærmest tager al opmærksomheden fra bilisterne. Den tosporede landevej er samtidig smal og befærdet, og der kører også en del cyklister på rute. Det betyder, er der stor risiko for farlige situationer og trafikuheld.

Assens Kommune har derfor valgt at lægge en ny, tofarvet belægning på landevejen for at øge trafiksikkerheden. Det har de tidligere gjort på en lignende smal vej med stor succes, og tofarvet vejbelægning er samtidig en økonomisk fornuftig løsningsmodel.

Bedre overblik og godt vejgreb
DOB har stået for entreprisen og har udlagt den tofarvede overfladebelægning i hhv. en mørk stentype, Diabas, og en lys stentype, Stenungsund.
De to forskellige belægningsfarver fremhæver de to vejbaner, og det giver ganske enkelt bilisterne et bedre overblik og hjælper dem med at holde deres vejbane. Overfladebelægningen er desuden ru og skridsikker, og det giver et godt vejgreb for både to- og firehjulede trafikanter.

Vandbaseret bindemiddel
Det bindemiddel, som er benyttet i overfladebelægningen, er en såkaldt emulsion, dvs. et vandbaseret bindemiddel, som opvarmes ved lavere temperaturer end traditionelle bindemidler.
Belægningen er samtidig polymer-modificeret, og det gør den mere fleksibel og dermed modstandsdygtig over for vrid fra køretøjer. Da landevejen ved Helnæs også benyttes af tung trafik, er det et rigtig godt valg.

Få mere at vide
I Almind ved Kolding har DOB også været med til øge trafiksikkerheden ved at udlægge hhv. en mørk og en lys vejbane. Se referencen her.
Vores medarbejdere hjælper dig med at finde den rigtige belægningsfarve og overflade til netop dit projekt. Vi kommer gerne ud til et uforpligtende møde, hvor vi sammen ser på den udfordring, du skal have løst.

Brug pilene til at bladre mellem billederne eller klik på dem for at zoome ind

By:
Assens

År:
2022

Bygherre:
Assens Kommune

Antal m2:
17.300 m2

Bindemiddel:
Polymer-modificeret emulsion

Belægningstype:
Enkelt OB

Stentype:
5/8 mm Diabas og 5/8 mm Stenungsund

streamline-icon-phone-circle@48x48
Skriv eller ring​

Hvad enten du har spørgsmål til vores forskellige overfladebelægninger eller du søger konkret rådgivning, så hører vi meget gerne fra dig.

Tilsvarende referencer
Tofarvet vejbelægning giver trafikanter bedre overblik
Offentlige veje

Færre farlige situationer med tofarvet

På Vestfyn ved halvøen Helnæs er der en landevej med en smuk udsigt, så smuk at den nærmest tager al opmærksomheden fra bilisterne. Den tosporede ...
Renovering af fællesveje i grundejerforening forskønner kvarteret
Boligveje

Renovering af grundejerforenings fællesveje

I en grundejerforening i Dragør har fællesvejene fået ny vejbelægning. Samtidig er de eksisterende kant-brosten blevet genbrugt, både for at skåne miljøet og for at ...
Kvalitetsløft af vejbelægning i villakvarter
Boligveje

Ny flot vejbelægning giver villakvarter et løft

Mange villakvarterer rundt omkring i landet har efterhånden en del år på bagen – og det kan ses på vejbelægningerne. Det danske vejr med skiftende ...