Vegecol belægning

- et CO2 besparende bindemiddel

Vælg et bindemiddel, baseret på planter

Ønsker du en flot belægning, der samtidig belaster miljøet mindre? Så har vi en god løsning hos DOB: Vegecol er et CO2-besparende alternativ til de traditionelle bindemidler.

Vegecol er baseret på plantemateriale. Det plantemateriale, som bindemidlet er udvundet af, optager CO2 under væksten, og CO2 bliver efterfølgende bundet i overfladebelægningen i hele dens levetid. Vegecol bindemidlet udleder ca. 70% mindre CO2 end de traditionelle bindemidler.

Afspil video
I et nyt boligområde i Vejle har DOB anlagt veje med det plantebaserede bindemiddel, Vegecol.
Se datablad med miljøberegninger

Få en unik belægningsfarve

Udover at være vegetabilsk, er bindemidlet Vegecol også transparent. Det betyder, at stenens naturlige farve fremstår mere klar i overfladebelægningen. 

Vegecol giver dermed mulighed for at skabe en unik og dekorativ farvenuance, og en belægning hvor æstetik og arkitektur går op i en højere enhed.

Perfekt til pladser og stier

Vegecol er den helt rigtige løsning til arkitektoniske projekter og til områder, hvor man ønsker et mere naturligt udtryk.

Anvendes typisk her:

Stisystemer
Cykel og gangstier
Pladser
Indkørsler

Fordele ved vegecol:

Vegetabilsk – udvundet på planter
Transparent – stenens naturlige farve fremstår tydeligt
Passer naturligt ind i omgivelserne
Reparationer uden synlige overgange

Udvalgte referencer:

Frederiksborg Slot
Marmormolen i Nordhavnen
Sådan skriver du i dit udbud

Vi tager udgangspunkt i dit underlag, når vi rådgiver dig

Hos DOB har vi mange års erfaring med belægningstyper, og vi kan tilbyde flere forskellige typer. Hvilken OB-type der vælges, afhænger af nuværende tilstand. Er der fx huller eller revner i vejen? OB-typen skal også vælges ud fra, hvor meget trafik belægning skal kunne klare. Sidst men ikke mindst kan belægningens farve tilpasses, så den matcher omkringliggende arkitektur og natur.

Uanset hvad dit udgangspunkt er, så kan vi tilbyde et produkt, der matcher. Som et ekstra plus har du mulighed for at vælge farven på stentype til din nye belægning – alt efter opgavens omfang. Herunder kan du læse mere om, hvilke belægningstyper vi tilbyder, og arbejdsprocessen og fordelene ved de enkelte belægningstyper:

Forskellige belægningstyper:

Enkelt OB

Denne type belægning udføres ved at udsprøjte et lag bindemiddel, som afdækkes med et lag enskornet stenmateriale. Teksturen er relativt åben og belægningen anvendes som almindeligt slidlag. De stenstørrelser, der anvendes er typisk 2/5 mm eller 5/8 mm.
Belægningen er et slidlag og anvendes på et jævnt underlag af asfalt. OB har en lagtykkelse på ca. 10 mm.

Halvanden OB

Her udsprøjtes et lag bindemiddel, som afdækkes med to forskellige typer stenmateriale – henholdsvis et grovkornet og finkornet materiale. Det anvendes som almindeligt slidlag, hvor teksturen er tættere end ved enkelt OB. Stenstørrelser er 5/8 mm og 2/5 mm.
Belægningen er et slidlag og anvendes på et jævnt underlag af asfalt. OB har en lagtykkelse på ca. 10 mm.

Sandwich OB

Her udlægges et lag grovkornet stenmateriale, som afdækkes med et lag bindemiddel. Herefter afsluttes med et lag finkornet stenmateriale. Anvendes på meget krakelerede underlag og på underlag af stabilgrus eller genbrugsasfalt.
Stenstørrelser er 2 x 5/8 mm.
Belægningen anvendes på krakelerede asfaltunderlag eller på velafrettet underlag af stabilgrus eller genbrugsasfalt.
Belægningen er fast og ved anvendelse på stabilgrus undgås støvgener og huller.
Sandwich OB har en lagtykkelse på ca. 12 mm.

streamline-icon-phone-circle@48x48
Vil du høre mere om Vegecol?

Vi står klar til at fortælle dig alt om de mange muligheder med Vegecol, så du kan få en unikt alternativ til dit næste projekt.

FÅ MERE VIDEN OM OVERFLADEBEHANDLING

Udfyld nedenstående formular og en vore dygtige medarbejdere vil kontakte dig hurtigst muligt.

Vil du vide mere om miljøvenlige belægninger?

Udfyld formularen, og få inspiration og fakta om vores miljøvenlige overfladebelægninger i vores katalog “Vi viser vejen med miljøvenlige belægninger”.