Overfladebelægninger

En holdbar løsning

Overfladebelægninger – en holdbar løsning

Søger du en holdbar, pæn og økonomisk god løsning  til dine udendørsarealer? Så kan DOB hjælpe dig – vi har et stort udvalg af overfladebelægninger.

Vores overfladebelægninger bruges på stort set alle typer veje, stier, pladser, indkørsler og andre områder, hvor der er færdsel. De kan anvendes på alle gængse underlag, for eksempel asfalt, stabilgrus og genbrugsasfalt, og udlægges i forskellige farver.

Afspil video
Hurtig og effektiv udlægning af vejbelægning

Vi tager udgangspunkt i dit underlag, når vi rådgiver dig om valg af belægningstyper

Hos DOB har vi mange års erfaring med belægningstyper, og vi kan tilbyde flere forskellige typer. Hvilken OB-type der vælges, afhænger af nuværende tilstand. Er der fx huller eller revner i vejen? OB-typen skal også vælges ud fra, hvor meget trafik belægning skal kunne klare. Sidst men ikke mindst kan belægningens farve tilpasses, så den matcher omkringliggende arkitektur og natur.

Uanset hvad dit udgangspunkt er, så kan vi tilbyde et produkt, der matcher. Som et ekstra plus har du mulighed for at vælge farven på stentype til din nye belægning – alt efter opgavens omfang. Herunder kan du læse mere om, hvilke belægningstyper vi tilbyder, og arbejdsprocessen og fordelene ved de enkelte belægningstyper:

Forskellige belægningstyper:

Enkelt OB

Denne type belægning udføres ved at udsprøjte et lag bindemiddel, som afdækkes med et lag enskornet stenmateriale. Teksturen er relativt åben og belægningen anvendes som almindeligt slidlag. De stenstørrelser, der anvendes er typisk 2/5 mm, 5/8 mm og 8/11 mm.

Halvanden OB

Her udsprøjtes et lag bindemiddel, som afdækkes med to forskellige typer stenmateriale – henholdsvis et grovkornet og finkornet materiale. Det anvendes som almindeligt slidlag, men da teksturen er tættere end ved fx enkelt OB, bruges denne belægningstype typisk på områder, hvor der er meget trafik, og hvor der er ønske om støjreduktion. Stenstørrelser er 8/11 mm, 5/8 mm eller 5/8 mm og 2/5 mm.

Sandwich OB

Her udlægges et lag grovkornet stenmateriale, som afdækkes med et lag bindemiddel. Herefter afsluttes med et lag finkornet stenmateriale. Anvendes på meget krakelerede underlag og på underlag af stabilgrus eller genbrugsasfalt.
Stenstørrelser er 8/11 mm og 5/8 eller 5/8 mm og 2/5 mm.

Anvendes typisk her:

Hoved-, lande- og kommuneveje
Boligveje og indkørsler
Cykel- og stisystemer
Parkeringsarealer
Kantbaner, skillerabatter og nødspor

Fordele ved overfladebelægning:

Tætner og forsegler underlag
Lang holdbarhed
Udføres i forskellige farver
God friktion og lysreflektion
Kort afspærringstid ved indbygning
Vil du vide mere om hvorfor vedligeholdelse betaler sig?

 Nem vedligeholdelse 

Overfladebelægninger tåler almindelig vejservice, for eksempel fejning, saltning og ukrudtsbekæmpelse. Det er vigtigt for os, at vores produkter er hårdføre i den forstand, at de skal kunne tåle at blive brugt. 
 

Skal du i gang med at vælge overfladebelægninger?

Du kan vælge imellem mange forskellige overfladebelægninger – og det kan være svært at vælge. Men bare rolig – professionel rådgivning og et højt serviceniveau er kernen i vores forretning. Så du kan trygt stole på, at vores dygtige medarbejdere hjælper dig med at finde den løsning, der passer præcis til dine behov og ønsker.

 

FÅ MERE VIDEN OM OVERFLADEBEHANDLING

Udfyld nedenstående formular og en vore dygtige medarbejdere vil kontakte dig hurtigst muligt.