Stisystem med naturligt udtryk og miljøvenlig stibelægning

Vegecol-belægning i Naturbydelen ved Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern Kommune kalder sig af gode grunde Naturens Rige – og kommunen har i høj grad fokus på natur, biodiversitet og grønne løsninger, også i nybyggeriet. I det nyudviklede boligområde Naturbydelen er der valgt en Vegecol-belægning, der både er flot og praktisk og samtidig baseret på plantemateriale.

Stisystem med naturligt udtryk
I Naturbydelen bor man midt i naturen i nybyggeri, der passer smukt ind i landskabet. Natur og byggeri er bundet sammen af vej- og stisystemer, der slynger sig mellem husene og gennem engarealer med fokus på biodiversiteten, haver med bærbuske, skovområder, en sø med en trækfærge – og naturligvis en skøn legeplads.

For at fastholde det naturlige udtryk er der valgt Vegecol som belægning. Belægningen ligner umiddelbart blot majsgult perlegrus, men ved hjælp af bindemidlet Vegecol er der skabt en fast og plan overflade. På den måde får man både effekten af de naturlige sten og et praktisk stisystem, der er robust, nemt at vedligeholde og sikkert for alle, uanset om man er til fods eller på hjul.

Bindemidlet kan kombineres med forskellige sten, afhængigt af hvilket udtryk, man ønsker. Vej- og stisystemet kan også nemt udbygges, uden der opstår farveforskelle.

Plantebaseret belægning binder CO2
Bindemidlet Vegecol er 100 % plantebaseret, og CO2 fra plantematerialet bindes i belægningen i hele dens levetid. Belægningen har et positivt miljøaftryk, idet 1 ton Vegecol binder hele 1,3 tons CO2.

Få mere at vide
Dansk Overfladebelægning udfører asfalt- og belægningsarbejde overalt i Danmark og de øvrige nordiske lande. Vi hjælper gerne med at finde frem til den løsning, der passer præcis til dit projekt.

Brug pilene til at bladre mellem billederne eller klik på dem for at zoome ind

By:
Ringkøbing-Skjern

År:
2018-2022

Bygherre:
Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania By & Byg

Antal m2:
DOB har indtil videre lagt i alt 1.800 m2 Vegecol-belægning i Naturbydelen. Stisystemet og kørevejene udbygges, efterhånden som byggeriet skrider frem.

Bindemiddel:
Vegecol 

Belægningstype:
Enkelt overfladebelægning

Stentype:
3/7 mm Majs

streamline-icon-phone-circle@48x48
Skriv eller ring​

Hvad enten du har spørgsmål til vores forskellige overfladebelægninger eller du søger konkret rådgivning, så hører vi meget gerne fra dig.

Tilsvarende referencer
Tofarvet vejbelægning giver trafikanter bedre overblik
Offentlige veje

Færre farlige situationer med tofarvet

På Vestfyn ved halvøen Helnæs er der en landevej med en smuk udsigt, så smuk at den nærmest tager al opmærksomheden fra bilisterne. Den tosporede ...
Renovering af fællesveje i grundejerforening forskønner kvarteret
Boligveje

Renovering af grundejerforenings fællesveje

I en grundejerforening i Dragør har fællesvejene fået ny vejbelægning. Samtidig er de eksisterende kant-brosten blevet genbrugt, både for at skåne miljøet og for at ...
Kvalitetsløft af vejbelægning i villakvarter
Boligveje

Ny flot vejbelægning giver villakvarter et løft

Mange villakvarterer rundt omkring i landet har efterhånden en del år på bagen – og det kan ses på vejbelægningerne. Det danske vejr med skiftende ...