Helhedsbillede

Plantebaseret og farvet belægningsløsning til stier

Dansk Overfladebelægning har udført et nyt parkeringsareal i et grønt landskabsrum

Interacoustics, en virksomhed i høj vækst beliggende i Middelfart, har etableret en ny parkeringsplads til deres medarbejdere med henblik på en senere tilbygning/ombygning af virksomheden.
Parkeringsarealet er etableret i sort asfalt, og i kontrast dertil er der anlagt hvide stier af Dansk Overfladebelægning. Den hvide topbelægning er udført med plantebaseret bindemiddel og lyse granitskærver.

FARVEN PÅ STIERNE SKABER SIKKERHED

Parkeringsarealet har en speciel udformning for at nedbryde skalaen og skabe mindre parkeringslommer i et grønt landskabsrum. Stierne, der forbinder parkeringsarealerne, er lavet for at skabe en grøn oplevelse ved at færdes i området. Stenene, som er valgt til belægningsløsningen på stierne, er en blanding af hvide og lysgrå granitsten. Et valg som skaber en god kontrast til den sorte asfalt på parkeringsarealerne og som sikrer, at Interacoustics medarbejdere kan færdes mere sikkert.

Henning Larsen Tegnestue er landskabsarkitekt på projektet, og landskabsarkitekt Carsten Carlo Friari Nielsen udtaler: ”Man kunne have lavet grusstier, der vil falde naturligt ind i et grønt landskab, men for at sikre en højre kvalitet og komfort med mindre drift er der valgt denne løsning, der har et tilsvarende udtryk.”

Se typer og farver her

VALG AF NATURLIGE MATERIALER

De farvede natursten udgør en fast belægning, når de bliver limet til underlaget med et bindemiddel. Løsningen er den såkaldte overfladebelægning, også kaldet OB. Bindemidlet, som Henning Larsen Tegnestue har valgt til opgaven, er Vegecol. Vegecol er et plantebaseret og transparent bindemiddel, og udleder ca. 70 % mindre CO2 end de traditionelle bindemidler.

Vegecol blev valgt af flere årsager udtaler Carsten Carlo Friari Nielsen fra Henning Larsen Tegnestue:

”1. Alle projekter fra vores kant er nødt til at være bæredygtige – Det ligger i Henning Larsens DNA. Så hvis muligheden for at anvende mere grønne løsninger foreligger, er det i naturlig forlængelse af vores egne krav om bæredygtighed.
2. Ved at anvende et farveløst bindemiddel ser man tilslaget bedre, og det var det vi ville.”

Læs mere om Vegecol her

ANDRE NATURLIGE TANKER

Afvanding var naturligt også indtænkt i projektet af Henning Larsen Tegnestue. Der er arbejdet med regnbede, hvor overfladevand fra parkeringspladserne kanaliseres ud i små lavninger og føres via et vandløb til et rekreativt bassin.

”Formålet er at forsinke regnvandet inden det ledes ud til det offentlige system og at der kan ske en fordampning. Det var som sådan ikke et krav, men vi ønskede at skabe mere biodiversitet og et grønt landskabsrum til glæde for medarbejderne i Interacoustics”, slutter Carsten Carlo Friari Nielsen.

Få mere at vide
Dansk Overfladebelægning udfører asfalt- og belægningsarbejde overalt i Danmark og de øvrige nordiske lande. Vi hjælper gerne med at finde frem til den løsning, der passer præcis til dit projekt.

Brug pilene til at bladre mellem billederne eller klik på dem for at zoome ind

By:
Middelfart

År:
2023

Bygherre:
Interacoustics

Antal m2:
550 m2 på stier fordelt på p-areal

Bindemiddel:
Vegecol 

Belægningstype:
1½ overfladebelægning

Stentype:
5/8 mm Lysit og 2/5 mm Stenungsund

streamline-icon-phone-circle@48x48
Skriv eller ring​

Hvad enten du har spørgsmål til vores forskellige overfladebelægninger eller du søger konkret rådgivning, så hører vi meget gerne fra dig.

Tilsvarende referencer
Tofarvet vejbelægning giver trafikanter bedre overblik
Offentlige veje

Færre farlige situationer med tofarvet

På Vestfyn ved halvøen Helnæs er der en landevej med en smuk udsigt, så smuk at den nærmest tager al opmærksomheden fra bilisterne. Den tosporede ...
Renovering af fællesveje i grundejerforening forskønner kvarteret
Boligveje

Renovering af grundejerforenings fællesveje

I en grundejerforening i Dragør har fællesvejene fået ny vejbelægning. Samtidig er de eksisterende kant-brosten blevet genbrugt, både for at skåne miljøet og for at ...
Kvalitetsløft af vejbelægning i villakvarter
Boligveje

Ny flot vejbelægning giver villakvarter et løft

Mange villakvarterer rundt omkring i landet har efterhånden en del år på bagen – og det kan ses på vejbelægningerne. Det danske vejr med skiftende ...