Stentyper

Stentyper i harmoni med omgivelserne

Skal du have anlagt ny belægning, der passer perfekt til omgivelserne? Så kan vi hjælpe dig – hos DOB afstemmer vi vores belægninger i stor respekt for bygninger og omkringliggende natur, og vi kan altid finde en løsning, der matcher dine ønsker og krav.

Uanede anvendelsesmuligheder

De stentyper, vi anvender, har forskellige farver, egenskaber og anvendelsesmuligheder. Det giver uanede muligheder for at skabe en unik belægning, der passer til omgivelserne og skaber helhed og sammenhæng. 

Belægningerne er faste og kræver minimal vedligeholdelse. I bybilledet kan der skabes et personligt udtryk, for eksempel ved at kombinere forskellige farver, og dermed skabe sammenhæng mellem by og rekreative områder.

De forskellige stentyper kan også anvendes til at forny private indkørsler og omgivelserne omkring haver eller terrasser, så de passer til husets mursten og byggestil. Det er også en løsning, der passer godt til det danske klima, tåler regn, frost og tøsalt, og er nem at vedligeholde.

Typer og farver

Hver enkelt stentype findes i forskellige størrelser, også kaldet fraktioner, hvoraf de mest almindelige er 2/5, 5/8 og 8/11 mm. Enkelte typer fås dog også i størrelsen 1/4 og 3/7 mm.

Det er muligt at anvende både hele og knuste stenmaterialer til overfladebehandling, men de knuste sten giver en bedre friktion og stabilitet, og de bliver derfor i stor udstrækning brugt på arealer med kørende trafik.

De røde granitskærver er gode til fx cykelbaner eller vejbump. På gang- og cykelstier anvender vi ofte majssten, der består af blandede sømaterialer.

Eksempelvis kan du se Vikan 2/5 mm brugt her

Alle stentyper fås i forskellige fraktioner og størrelser.

Vi rykker grænser

Vi har mange års erfaring med brug af de forskellige stentyper og arbejder hver dag på at rykke grænserne for, hvad stenene kan bruges til. Vi sætter rammerne og giver dig kreative og brugbare forslag til, hvordan din opgave kan løses. Vi elsker nye udfordringer, og vi bruger gerne specielle materialer i belægningerne, som bliver testet i vores laboratorie inden udførelse.

Skal vi også løse din opgave?

Så kontakt os i dag – vores dygtige medarbejdere står klar til at fortælle dig alt om de forskellige stentyper, så I sammen kan finde frem til den sten, der skal danne rammen om din unikke belægning.

FÅ MERE VIDEN OM OVERFLADEBEHANDLING

Udfyld nedenstående formular og en vore dygtige medarbejdere vil kontakte dig hurtigst muligt.