Forsegling

– Forlænger vejens levetid

Forsegling forsinker nedbrydning

Asfaltbelægninger vil med tiden tørre ud i overfladen, fordi bitumenen i asfalten hærder. Det betyder, at stenene løsnes, og belægningen nedbrydes.

Udtørringen kan forsinkes ved at forsegle overfladen, inden nedbrydningen er for fremskreden. Med en forsegling kan du stoppe nedbrydningen og forlænge vejens levetid. Det er bedst at udføre forseglingen, inden belægningen viser tegn på nedbrud.

Forsegling.- førJPG
Før
Forsegling
Efter

Hvad består en forsegling af?

Til forseglingen bruges en specialemulsion, som er så tynd, at den kan trænge ned i hulrummene i overfladen af den udtørrede og slidte asfalt. Hvis hulrummene har forbindelse med hinanden, trænger emulsionen længere ned i belægningen.

Den tynde forseglingsemulsion fremstilles af et relativt lavt bitumenindhold på 40-50 %. Der tilsættes også additiver, så der kan ske en blødgøring af bitumenhinderne i den gamle asfalt.

 

Afstrøning med stenmel

Når specialemulsionen er blevet sprøjtet ud, foretages en afstrøning med bitumineret stenmel. Stenmelet giver i kombination med bindemidlet en mørtel, som lukker hulrummene, og forankrer stenene i belægningsoverfladen.

Afdækningsmaterialet fremmer emulsionens brydning, og afdækningen af bindemiddelfilmen betyder, at der straks kan køres trafik på belægningen.

Fordelene forsegling:

Forlænger levetiden ca. 2-3 år
Forhindrer eventuelle revnedannelser
Lukker hulrummene og forankrer belægningen
streamline-icon-phone-circle@48x48
Kontakt os i dag og hør, hvordan vi kan hjælpe dig.