Produkt: Vegecol
Middelfart har en profil som grøn og klimavenlig kommune, og kommunen har derfor valgt at anlægge en sti ved byens rådhus med det CO2-venlige bindemiddel Vegecol. Stibelægningen skiller sig ud ved at være sammensat af både sten og genbrugsglas. Borgernes affaldssortering af glas og flasker giver dermed mening i det nære perspektiv.

Første stibelægning med genbrugsglas
Stien ved Middelfart Rådhus ligner ved første øjekast en traditionel grussti, men kigger man nøje efter, kan man se farverne fra det knuste glas. Belægningen er sammensat af 50 % nedknust glas, der er bearbejdet til 1/3 mm, og 50 % lokal granit i en gullig farve i størrelsen 2/4 mm. En unik kombination, som kun ses ganske få steder i Danmark.

Stibelægningens udtryk er tilpasset Middelfart Rådhus og den omkringliggende arkitektur, og DOB har rådgivet kommunen om farvevalg og det rette blandingsforhold mellem granit og glas. Glasset stammer fra bl.a. vin- og syltetøjsglas og er forarbejdet på genvindingsvirksomheden Meldgaard i Aabenraa.

Nem at bruge og vedligeholde
Vegecol-stibelægning har en robust og fast overflade, der er nem at færdes på for alle. Både cykler, klapvogne og kørestolsbrugere kan uhindret køre på belægningen.
I modsætning til traditionelle grusstier, holder stier med Vegecol sig pæne og jævne i mange år. Her er ingen løse sten, som støver, og kommer der huller i belægningen, kan de nemt lappes, uden at der opstår farveforskel.

Plantebaseret belægning binder CO2
Bindemidlet Vegecol er 100 % plantebaseret, og CO2 fra plantematerialet bindes i belægningen i hele dens levetid. Belægningen har et positivt miljøaftryk, idet 1 ton Vegecol binder hele 1,3 tons CO2.

 

By:
Middelfart

År:
2022

Bygherre:
Middelfart Kommune. DOB har desuden en vedligeholdelsesaftale med Middelfart Kommune. Læs mere om samarbejdet her.

 

Få mere at vide:
Dansk Overfladebelægning udfører asfalt- og belægningsarbejde overalt i Danmark og de øvrige nordiske lande. Vi hjælper gerne med at finde frem til den løsning, der passer til præcis dit projekt.