Belægningstyper – en alsidig løsning

Er du i tvivl om, hvilken belægningstype, der passer til den vej, plads eller indkørsel du skal have repareret? Så tøv ikke med at kontakte os – hos DOB gør vi altid vores bedste for at finde den løsning, der bedst matcher din opgave.

 

Vi tager udgangspunkt i dit underlag, når vi rådgiver dig om valg af belægningstyper

Hos DOB har vi mange års erfaring med belægningstyper og vi kan tilbyde flere forskellige typer. Når du skal vælge type, skal du først og fremmest tænke på, hvor belægningen skal bruges. Er underlaget krakeleret, er vejen stærkt trafikeret eller er der behov for en støjreducerende løsning? Uanset hvad dit udgangspunkt er, så kan vi tilbyde et produkt, der matcher. Som et ekstra plus har du mulighed for at vælge farven på stentype til din nye belægning – alt efter opgavens omfang. Herunder kan du læse mere om, hvilke belægningstyper vi tilbyder samt arbejdsprocessen og fordelene ved de enkelte belægningstyper:

Enkelt OB

Denne type belægning udføres ved at udsprøjte et lag bindemiddel, som afdækkes med et lag enskornet stenmateriale. Teksturen er relativt åben og belægningen anvendes som almindeligt slidlag. De stenstørrelser, der anvendes er typisk 2/5 mm, 5/8 mm og 8/11 mm.

Halvanden OB

Her udsprøjtes et lag bindemiddel, som afdækkes med to forskellige typer stenmateriale – henholdsvis et grovkornet og finkornet materiale. Det anvendes som almindeligt slidlag, men da teksturen er tættere end ved fx enkelt OB, bruges denne belægningstype typisk på områder, hvor der er meget trafik samt, hvor der er ønske om støjreduktion. Stenstørrelser er 8/11 mm, 5/8 mm eller 5/8 mm og 2/5 mm.

Sandwich OB

Her udlægges et lag grovkornet stenmateriale, som afdækkes med et lag bindemiddel. Herefter afsluttes med et lag finkornet stenmateriale. Anvendes på meget krakelerede underlag. Stenstørrelser er 8/11 mm og 5/8 eller 5/8 mm og 2/5 mm.

Dobbelt OB

Består af to lag, hvor der først udsprøjtes et lag bindemiddel, der afdækkes med et relativt grovkornet stenmateriale. Herpå sprøjtes endnu et lag bindemiddel, som afdækkes med et mere finkornet stenmateriale end ved første lag. Belægningen anvendes som almindeligt slidlag. Mulige stenstørrelser er 8/11 mm, 5/8 mm eller 5/8 mm og 2/5 mm.

Vi sikrer overblikket

Det kan være svært at få overblik over, hvilken belægningstype, der matcher din opgave. Men heldigvis er der hjælp at hente i vores dygtige team, der tager udgangspunkt i din opgave og præsenterer dig for de forskellige løsninger.

Har du brug for hjælp til at vælge belægningstype?

Så ring til os i dag – vores professionelle medarbejdere glæder sig til at høre om din opgave og komme med forslag til, hvordan vi kan hjælpe dig med at løse den.