Miljøvenlige belægninger

– for vores fælles fremtid

Ønsker du flotte og miljøvenlige belægninger? Så kan DOB hjælpe dig – Vegecol er et miljøvenligt og CO2 besparende alternativ til de traditionelle bindemidler.

 

Miljøansvar er del af vores DNA

Udover at skabe holdbare, flotte og økonomisk gode overfladebelægninger, går vi hos DOB også op i at skåne miljøet. Miljøansvar er en del af vores DNA og vi går gerne nye veje for at mindske generne ved overfladebehandling og udvikle produkter med ingen eller mindst mulig miljøbelastning.

Vegecol er et vegetabilsk bindemiddel, der består af planter. Bindemidlet er CO2 besparende og faktisk binder 1 ton fremstillet Vegecol 1,3 tons CO2.

Det er transparent og derfor fremstår stenenes naturlige farver mere tydelige og klare.
Med de farvetoner og -nuancer, der kan opnås, bliver belægningen en naturlig del af omgivelserne.
Dette giver en unik mulighed for at skabe løsninger af meget høj kvalitet og med flotte arkitektoniske muligheder, som samtidig medfører mindst mulige gener for miljøet. Det gør Vegecol til den perfekte løsning for kommuner, byer og landskabsarkitekter, som anvender bindemidlet til belægninger på for eksempel pladser, indkørsler, cykelstier og stisystemer.

Sådan skriver du i dit udbud

Anvendelsesområder:
  • Stisystemer

  • Cykel og gangstier

  • Pladser

  • Indkørsler

Anvendelsesfordele:
  • 100% vegetabilsk – udvundet på planter

  • Transparent – stenens naturlige farve fremstår tydeligt

  • Passer naturligt ind i omgivelserne

  • Reparationer uden synlige overgange

Prisbelønnet bindemiddel

Da Vegecol er vegetabilsk, adskiller det sig fra alle de kendte bitumenbaserede bindemidler, da det er baseret på plantematerialer, der har optaget en vis mængde CO2 under væksten. Denne CO2 vil være bundet i bindemidlet under hele dets funktionsperiode og dermed har man reelt bundet CO2 i overfladebehandlingen.

Vegecol er belønnet med Nordisk Vejforums Miljøpris 2009.

 

Sammen finder vi den helt rigtige løsning

Hos DOB er vi specialister i totalkoncepter til miljøvenlige belægninger. Vi lægger vægt på en professionel dialog med kunden, hvor vi lytter til kundens ønsker og behov, gennemgår mulighederne og sammen finder frem til den helt rigtige løsning.

 

Har du brug for rådgivning om Vegecol?

Overvejer du at bruge Vegecol til dit projekt? Ring til os i dag– vores dygtige team står klar med al den viden, du har brug for til din belægningsopgave.

Følg os på de sociale medier og få inspiration til dit næste projekt…