“Vi valgte denne belægning, fordi materialet er gennemsigtigt og derfor let at reparere, uden at der opstår farveforskelle. Derudover har belægningen de samme dynamiske egenskaber som asfalt, dog med kosmetisk udseende af løst grus, hvilket var et stærkt ønske. Det var også vigtigt for Det kongelige hoff, Parkforvaltningen og Statsbygg, at Vegecol er et naturmateriale med et positivt CO2-fodaftryk.”

 

Kjersti Sandvik,
Statsbygg

I sensommeren 2013 udførte vi Vegecol belægning på slotspladsen foran det norske Kongehus i Oslo. Hele pladsen har været under renovation.

Pladsen hælder meget og har tidligere bestået af løst grus. Området har derfor været præget af store
mængder grus, som under et regnskyl, blev skyllet ned af Slotsbakken. Det har krævet løbende vedligeholdelse. Gammelt grus og asfalt er nu blevet fjernet, hvorefter nyt forstærkningslag og bærelag
er udlagt. Efterfølgende er der udlagt Vegecol belægning med norske røde granitskærver, som er
limet fast, således at det ligner det der tidligere har været, mest muligt. Den store forskel er vedligeholdelsen som fremover ikke bliver af omfattende karakter.

Se åbningen af Slotspladsen her.

Hent pdf. med casebeskrivelse og billeder samlet: DOB-Vegecol-Slotsplassen_www_case
Læs mere på: bygg.no og tu.no